Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μας κάνει. Pikes Peak International Hill Climb

Η Hyundai και ο γνωστός οδηγός Rhys Millen διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση που έχει οδηγήσει σε πολλές επιτυχίες. Και εφέτος επιχείρησαν να κατακτήσουν την κορυφή του Pikes Peak




Η ετήσια συνάντηση στο Pikes Peak θεωρείται από πολλούς η πιο δύσκολη και επικίνδυνη αγωνιστική διοργάνωση παγκοσμίως. Και δεν είναι λίγοι εκεί που τη θεωρούν απόλυτη δοκιμασία για τις ικανότητες ενός οδηγού. Τα παραπάνω δεν είναι καθόλου υπερβολικά αν αναλογιστούμε ότι στους περισσότερους αγώνες οι διαδρομές είναι καλύτερα συντηρημένες, υπάρχουν καλύτερες προδιαγραφές ασφαλείας και οι κανονισμοί ορίζουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν. Η κατηγορία άνευ περιορισμών του Pikes Peak δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω, και γι' αυτό μπορείς να τρέξεις με ό,τι θες.



Η διαδρομή του αγώνα ξεκινά από τους πρόποδες του Pikes Peak στο Κολοράντο, έχει μήκος 19,9km με μικτό οδόστρωμα (άσφαλτος και χώμα) και αποτελείται από 156 στροφές. Φυσικά όταν ο γκρεμός σε περιμένει σε κάθε στροφή αυτός ο αγώνας απευθύνεται στους τολμηρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου