Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Καλό Σαββατοκύριακοοοοοοοοοο!!!!!


Όπως λέμε σαν το σκύλο με τη γάτα και το ποντίκι..


Παράνομο ψάρεμα στη Χαλκίδα

Οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, χθες το πρωί συνέλαβαν στην περιοχή Μουρίτσα στη Μαλεσίνας Φθιώτιδας, 2 άτομα που ψάρευαν χρησιμοποιώντας δυναμίτιδα. Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν ότι κατείχαν 23 τεμάχια δυναμίτιδας καθώς και πυροκροτητές και βραδύκαυστα φυτίλια.

Μεγάλη πλημμύρα στο Πακιστάν

Η Ευρωπαία επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.αποφάσισε να αυξήσει σε 150 εκατομμύρια ευρώ τη βοήθεια προς το Πακιστάν για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ποιος είναι ο Vangelis Moss‏???



Ιδού το ερώτημα:


Κάποια νέα διασημότητα?

Κάποιο νέο πρόσωπο της showbiz?

Κάποιος ιδιοφυής Ελληνας του εξωτερικού που μας κάνει περήφανους με την πετυχημένη καριέρα του?

Κάποιος πλουσιος Ελληνοαμερικάνος που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία ?


Μπα, τίποτα από αυτά...!






ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ

!cid_523FBE3A20514F1CB95C4F928223AD42@ThanosPC.jpg

Μας κάνουν τα γενέθλια .ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ ΝΙΚΟ

Ανακάλυψαν πιγκουίνο ηλικίας 36 εκατομμυρίων ετών




Απολίθωμα πιγκουίνου που έζησε πριν από 36 εκατομμύρια χρόνια ανακαλύφθηκε στο Περού. Αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν με ποιον τρόπο τα φτερά του, που αρχικά του χρησίμευαν για να πετά, προσαρμόστηκαν έτσι ώστε να του επιτρέψουν να κολυμπά. Είχε μέγεθος σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το σημερινό αυτοκρατορικό πιγκουίνο -το μεγαλύτερο είδος- και ράμφος ευθύ και πολύ μακρύτερο.


Το απολίθωμα της ύστερης Ηώκαινης Υποπεριόδου βρήκε φοιτητής Παλαιοντολογίας στο Εθνικό Καταφύγιο Παράκας του Περού. Περιέχει χρωστικές που κατά τους επιστήμονες καταδεικνύουν ότι κάποτε οι πιγκουίνοι δεν είχαν άσπρο και μαύρο φτέρωμα όπως σήμερα, αλλά καφετί και γκρι. «Νόμιζα ότι οι πιγκουίνοι της αρχαιότητας ήταν ασπρόμαυροι», δήλωσε μία εκ των επιστημόνων που παρουσιάζουν τα συμπεράσματά τους γύρω από το εντυπωσιακό εύρημα στην επιθεώρηση Science. Κατά την Τζούλια Κλαρκ, ήταν τόσο καλά συντηρημένο που «κάποια στιγμή έφυγε ένα κομμάτι και φαίνονταν οι μικροσκοπικές βάσεις των φτερών, στο σημείο όπου έμπαιναν στο δέρμα».

Ο «Πέδρο», όπως ονόμασαν οι ερευνητές το απολίθωμα, αποτελεί την πρώτη τους ευκαιρία να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τους αρχαίους συγγενείς των πιγκουίνων. «Πριν βρούμε αυτό το απολίθωμα», λέει η Δρ. Κλαρκ, δεν είχαμε στοιχεία γύρω από τα φτερά, τα χρώματα ή το σχήμα των πτερυγίων τους».

Η μελέτη του απολιθώματος έδειξε ότι ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά των πιγκουίνων εξελίχθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια, το χρώμα του φτερώματός τους άλλαξε πρόσφατα. Επιπλέον φαίνεται πως το σχήμα των φτερών και των πτερυγίων τους είναι αυτό που τους καθιστά τόσο δεινούς κολυμβητές, ενώ όσο μεγαλύτεροι είναι τόσο βαθύτερα μπορούν να καταδυθούν.

Κατά τους επιστήμονες, το εύρημα σε συνδυασμό με άλλες πρόσφατες ανακαλύψεις στην ίδια περιοχή, επαναβεβαιώνει ότι το σημερινό Περού φιλοξενούσε και άλλα είδη γιγαντιαίων πιγκουίνων. Δεν αποκλείουν μάλιστα νέες ανακαλύψεις, που ενδέχεται να αλλάξουν όσα ήταν γνωστά έως σήμερα όχι μόνο για τους πιγκουίνους, αλλά και για άλλα θαλάσσια είδη.

Δεν μας κάνει Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σταματήσουν ένοπλους μετά από ληστεία σε στην οδό Σοφοκλέους.
Οι δύο δράστες έβγαιναν από κτίριο όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό πόσο από εταιρεία.
Ο ένας πολίτης δέχθηκε πυρά στην κοιλιακή χώρα στην προσπάθειά του να σταματήσει τους δράστες.
Στην είσοδο του κτιρίου οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν κάλυκα των 9mm, ο οποίος εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.


ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - 





Έγινε και αυτό!











Mας κάνει...το νησί!

Η νέα υπερπαραγωγή του Mega.
Η μεταφορά του μπεστ σέλερ της Βικτόριας Χίσλοπ είναι ήδη γεγονός. Η υπερπαραγωγή στοίχισε 4 εκατομμύρια €, και θα αγγίξει τους τηλεθεατές προβάλλοντας ένα ευαίσθητο θέμα: Την αρρώστια και τον θάνατο όταν αυτά πολεμούν με την αγάπη και την αστείρευτη δύναμη ψυχής, τον αγώνα για επιβίωση.
Απ’ την πρώτη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του στην Σπιναλόγκα, «Το νησί των νεκρών», μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει τι ώθησε την Αγγλίδα δημοσιογράφο Βικτόρια Χίσλοπ να καταπιαστεί με το θέμα των λεπρών.
Τα σκηνικά για τα γυρίσματα της σειράς έχουν στηθεί στην Άνω Ελούντα και στην Πλάκα.
Η ιστορία ξεκινά το 1939 και φτάνει έως το 2001, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν τη ζωή των κατοίκων της Πλάκας και της Σπιναλόγκας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νόσο του Χάνσεν (της Λέπρας).
Το σενάριο υπογράφει η Μιρέλα Παπαοικονόμου σε στενή συνεργασία με τη συγγραφέα.
Ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Αιμίλιος Χειλάκης και πολλοί άλλοι....
Επίσης τον ρόλο μιας γκουβερνάντας θα ζωντανέψει η ίδια Βικτόρια Χίσλοπ.
Συνολικά παίρνουν μέρος 120 ηθοποιοί και συμμετάσχουν πάνω από 500 κομπάρσοι.
Νομίζω ότι μετά από αρκετά χρόνια και αρκετές αποτυχημένες σειρές, φέτος θα δούμε κάτι ποιοτικό! Κριτική επίσημη θα κάνω μετά το 1ο επεισόδιο..
Καλή σας ημέρα!

Σαν σήμερα.....

1977 Ο Βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου Πελέ αποσύρεται από την ενεργό δράση, με 1.281 γκολ στο ενεργητικό του σε 1.363 αγώνες. Στον τελευταίο του αγώνα τη μέρα, που εγκαταλείπει τα γήπεδα, παίζει στο πρώτο ημίχρονο με τον Κόσμος της Νέας Υόρκης και στο δεύτερο με την Σάντος, πρώην ομάδα του μπροστά σε 75.646 θεατές στο Νιού Τζέρσεϊ.

Οι Palianthropoi Productions και το Booze Cooperativa σερβίρουν ένα μεθυστικό φιλμικό σεμινάριο σκηνοθεσίας και κινηματογράφου σε 9 ½ εβδομάδες.
Υστέρα από την περσινή πετυχημένη χρονιά στο Μικρό Πολυτεχνείο, ο Χρηστός Πυθαράς βρίσκεται ξανά στην θέση του εισηγητή σε μια σειρά ανανεωμένων και εμπλουτισμένων σεμιναρίων που αφορούν την σκηνοθεσία και τον κινηματογράφο, τα οποία και θα φιλοξενηθούν κάτω από την στέγη του Booze Coop...erativa.

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο τα εξής:
• Την κατανόηση του όρου σκηνοθεσίας και την ανάπτυξη της σκηνοθετικής αντίληψης
• Τον ακριβή ρόλο του σκηνοθέτη στα διαφορετικά στάδια παραγωγής που απαιτούνται για την αποπεράτωση μιας ταινίας.
• Την αναγνώριση και την ανάλυση αρμοδιοτήτων όλων των συνεργατών του σκηνοθέτη σε μια παραγωγή.
• Αναγνώριση της σκηνοθετικής ταυτότητας μεγάλων δημιουργών μέσω φιλμικών αναφορών.


Αποτέλεσμα του σεμιναρίου για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά:
- H σκηνοθεσία μιας σκηνής από μεγάλου μήκους ταινία.
- H συμμετοχή του / της σαν βοηθός σκηνοθέτη / οπερατέρ / ηχολήπτη στη σκηνοθεσία τριών σκηνών των συμμαθητών του.
- H παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας σαν μέλος ομάδας 4 - 5 συνεργατών.


Τα σεμινάρια ξεκινούν 6 Νοεμβρίου και διαρκούν 9 ½ εβδομάδες και θα φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο του Booze Cooperativa, κάθε Σάββατο μεταξύ 14:00 με 17:00 και Κυριακές 15:00 – 18:00.

Κόστος Σεμιναρίου 300€ (το σεμινάριο είναι 70% πρακτικό και 30% θεωρία)
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.
Στον κάθε μαθητή θα δοθεί πρόγραμμα και εγχειρίδιο μοντάζ.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 211 70 51 633 ή 6974 867975 ή ηλεκτρονικά στο filmschool.cp@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο βρείτε διαδικτυακά στο http://www.filmschool.gr/

Το ΒΕΤΟΝ7 gallery παρουσιάζει τη βίντεο – εγκατάσταση για 12 οθόνες του Άγγελου Φραντζή με υλικό από την ταινία ‘Μέσα στο δάσος’.

Το έργο σε μια συνειρμική, ελεύθερη δομή, αφήνει το θεατή να φτιάξει την δική του αφήγηση. Τα πλάνα παρουσιάζονται στις οθόνες ατόφια, χωρίς cuts, σαν να παρακολουθεί ένα υλικό που βρέθηκε τυχαία. Σαν να πρέπει μόνος του να βρει το νήμα των σχέσεων των 3 ηρώων και να αποκαταστήσει αυτός την ανεπάρκει...α της μνήμης. Το πάτωμα της gallery καλύπτεται με χώμα και φύλλα έτσι ώστε τα βήματα του θεατή να αποσταθεροποιηθούν. Το σκοτάδι, η μουσική και οι ήχοι συντελούν και αυτοί με την σειρά τους σε αυτήν την αποσταθεροποίηση. Σε αυτό το βύθισμα σε έναν κόσμο όπου τα πρόσωπα γίνονται δέντρα και τα φύλλα αποκτούν σπασμούς προσώπων που επιθυμούν.

Είναι η ανατομία της ίδιας της ερωτικής επιθυμίας. Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι, πρόσωπα αρχετυπικά σε ένα παγανιστικό ταξίδι όπου η φύση καθοδηγεί αισθήσεις και συναισθήματα. Ελάχιστοι διάλογοι, σιωπή, ήχοι. Φόβος, ελευθερία, ένστικτο, επιθυμία, πανσεξουαλικότητα και πάντα κάτι που μοιάζει να κοιτάει από ψηλά. Ζώντας στη φύση και δημιουργώντας το σενάριο με τους ηθοποιούς μέρα με τη μέρα, το «Μέσα στο δάσος» μοιάζει με ένα ντοκιμαντέρ πάνω στην υπερβατικότητα των αισθήσεων. Βουτηγμένο σε μια ανοίκεια ατμόσφαιρα και γυρισμένο με το video μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, με μια εικόνα που μοιάζει με ψηφιακό super-8 γεμάτο έντονα χρώματα και βίαιες φόρμες ανιχνεύει μια γραφή σεξουαλική πάνω στην υλικότητα των συναισθημάτων. Μια υλικότητα ακατέργαστη σαν βράχος, σαν νερό ή σαν ουρανός.

Today at 20:00 - 28 October at 23:00

--------------------------------------------------------------------------------

Location @ Beton7, Πύδνας7, Βοτανικός

Μας κάνει..

Πολύ καλημέρα σας & Πολύ καλό μήνα !!