Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σε φυλάκιση 20 ετών καταδικάστηκε Σαουδάραβας πρίγκιπας στη Βρετανία

Οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου είχαν καταγράψει τον Ιανουάριο τον ξηλοδαρμό του Μπαντάρ Αμπντούλα Αμπντουλαζίζ από τον πρίγκιπα

Η βρετανική Δικαιοσύνη καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν εγγονό του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, τον πρίγκιπα Σαούντ Μπιν Αμπντουλαζίζ Μπιν Νάσιρ αλ Σαούντ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον φόνο ενός από τους υπηρέτες του, τον οποίο ξυλοκόπησε και στραγγάλισε σε ξενοδοχείο του Λονδίνου.


Το κακουργιοδικείο καταδίκασε τον 34χρονο πρίγκιπα σε ισόβια κάθειρξη με υποχρεωτική έκτιση 20 ετών.

Τραγουδίστρια η Παπουτσάκη;


... Άλλες έπιασαν κουτάλες, άλλες τα μικρόφωνα. Ο λόγος για την Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία δεν σκοπεύει να αφήσει την υποκριτική, απλώς τη συνδυάζει με τη μουσική.

Η Κατερίνα, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Το Έτερον Ήμισυ», θα ερμηνεύσει το τραγούδι των τίτλων «Το Άλλο μου Μισό», σε στίχους και μουσική C:Real.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν και οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρατερός Κατσούλης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Φωτεινή Τσακίρη.
Όπως αναφέρει το περιοδικό «Hello!», η Κατερίνα αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση να τραγουδήσει, ενώ βρέθηκε μαζί με το συγκρότημα σε στούντιο της Αθήνας για τα γυρίσματα του video clip.

Γνωρίζατε ότι..

Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν
πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.

Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι



Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας καλύπτεται από θάλασσα και δεν είναι τυχαίο το πόσο δεμένος είναι ο Έλληνας με αυτή. Δώσ’ του θάλασσα και την ψυχή του πάρε… ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους κυριαρχούν οι διήμερες αποδράσεις και οι βουτιές στη θάλασσα. Για τους περισσότερους, η θάλασσα σημαίνει βουτιές και ηλιοθεραπεία. Για κάποιους άλλους όμως, είναι κάτι παραπάνω, όπως για παράδειγμα τον απλό ψαρά, τον δύτη, τον σκαφάτο ακόμα και αυτόν που έχει επιλέξει να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το πλωτό του παλάτι.

Στην Ελλάδα το «Solar Wave»


Σ’ ελληνικά ύδατα ταξιδεύει από τις αρχές του Οκτωβρίου το «Soral Wave». Συγκεκριμένα, πρόκειται για το μοναδικό καταμαράν στον κόσμο που κινείται αποκλειστικά με τη βοήθεια της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, χωρίς να εκπέμπει ρύπους.

Αθάνατη Ελλαδάρα!!


Ετοιμάζεται για το δεύτερο πορνό


Δεν θα μας αφήσει έτσι η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και σε δεύτερη ταινία πορνό. Η διάσημη ξανθιά δεσμεύεται από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την εταιρεία παραγωγής του Δημήτρη Σειρηνάκη.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Μπαίνει ένας βλάχος σ' ένα κατάστημα:

- Θέλου μια φουτουγραφική μηχανή!
- Με φλας; τον ρωτάει η πωλήτρια.
- Γιατί, άμα σε φλίσου θα μτι δώσεις τζάμπα;

Plisskën festival 2010


Το plisskën festival 2010 παρουσιάζει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» μερικά από τα πιο επίκαιρα και ανερχόμενα συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων. Το line up του plisskën festival για το 2010 διαμορφώνεται ως εξής:

Δεν μας κάνει η διαφθορά!!!

Θα τοιχοκολληθεί και αφίσα σε όλα τα νοσοκομεία
Με σύνθημα «Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο. Μη συμμετέχεις βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά» ξεκινούν την εκστρατεία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Βαρνάβα η αφίσα μέχρι την Παρασκευή θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της χώρας προκειμένου να αναρτηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας .

«Η αφίσα αυτή αποτελεί συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών ώστε να πάψουν να συμμετέχουν σε αυτό το άθλιο παιχνίδι που προσβάλει την κοινωνία μας και αποψιλώνει το σύστημα υγείας από πόρους οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υλικοτεχνική υποδομή, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τις αποδοχές των εργαζομένων στο ΕΣΥ» επισημαίνει ο κ Βαρνάβας.


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας

Στη χερσόνησο Μεθάνων στην Αττική διοργανώνεται στις 23&24 Οκτωβρίου το 40ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας με ψαροντούφεκο. Ο αγώνας είναι ατομικός και από φέτος απαγορεύεται η χρήση υποβρύχιου φακού, κάτι που καθιστά τον αγώνα των αθλητών ακόμα πιο δύσκολο. Τα ψάρια θα δωρηθούν στο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Μεθάνων, οι φορείς του οποίου θα τα διανείμουν στις οικογένειες και στα άτομα που το πρόγραμμα υποστηρίζει.

SEX: Μύθοι και πραγματικότητες


1.Μόνο το 17% των γυναικών πιθανόν να έχει οργασμό σε μια σεξουαλική επαφή, λόγω έλλειψης ικανοποιητικού κλειτοριδικού ερεθισμού.


2. Η συχνότερη τοποθεσία των ενηλίκων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα ενώ ακολουθεί το αυτοκίνητο.

3. Ο HIV μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών, όπως είναι το αίμα και το σπέρμα.

4. Ο μισός πληθυσμός των 40 εκατομμυρίων ατόμων με HIV/AIDS είναι γυναίκες.

5. Η σεξολογία είναι η επιστημονική μελέτη της σεξουαλικότητας.

6. Ο HPV μεταδίδεται μέσω του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ αλλά και με την άμεση δερματική επαφή στις περιοχές αυτές.

Ιδιοκτήτης ακινήτου ζήτησε «μαύρα» για το νοίκι από στελέχη του ΔΝΤ


Ιδιοκτήτης ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», επιχείρησε να φοροδιαφύγει ακόμη και από το ΔΝΤ, ζητώντας «μαύρα» από ανθρώπους που ήθελαν να μισθώσουν το διαμέρισμα του, χωρίς, βεβαίως, να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει.


Οι άνθρωποι του ΔΝΤ, προτού καταλήξουν να μισθώσουν τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη (έναντι 9.100 ευρώ τον μήνα), εξέτασαν και άλλα διαμερίσματα μεγάλης επιφανείας, περί τα 250 τ.μ.
Είδαν ένα διαμέρισμα και την ώρα που διαπραγματεύονταν το μίσθωμα με τον ιδιοκτήτη του, αυτός μη γνωρίζοντας προφανώς με ποιους έχει να κάνει, τους πρότεινε (αν τελικά κατέληγαν σε συμφωνία) να τους δίνει απόδειξη μόνο για το μισό μίσθωμα και το υπόλοιπο να το εισπράττει «κάτω από το τραπέζι».

Τελικά το αλεύρι ανακαλύφθηκε πριν από τη γεωργία



Οι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής τελικά δεν έκαναν δίαιτα Άτκινς, τη διάσημη δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες. Λίθινα γουδιά με ίχνη σπόρων, που ανακαλύφθηκαν σε τρεις περιοχές της Ευρώπης, δείχνουν ότι το αλεύρι είχε μπει στην κουζίνα πριν από τουλάχιστον 30.000 χρόνια, δηλαδή 20.000 χρόνια πριν από την εμφάνιση της γεωργίας.
Η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, ανατρέπει την παλαιότερη άποψη ότι οι πρωτόγονοι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες τρέφονταν σχεδόν αποκλειστικά με κρέας.

Οκτώ υγιεινοί λόγοι για να πίνετε μπύρα


«Ψάχνετε μια καλή δικαιολογία για να κατεβάσετε μονορούφι την μπύρα σας; Δεν χρειάζεται να περιμένετε την ημέρα του Αγίου Πατρικίου»

Οι έρευνες της τελευταίας δεκαετίας σχετικά με την υγεία δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση μπύρας με μέτρο –ένα έως δύο ποτήρια των 350 ml την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες– μπορεί να αποβεί ωφέλιμη, ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζετε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση.
Οι ειδικοί λένε ότι, όσον αφορά τα οφέλη του αλκοόλ για την υγεία, τα φώτα των προβολέων πέφτουν στο κρασί κυρίως λόγω του Γαλλικού παράδοξου, παραπέμποντας στο σχετικά πολύ χαμηλό ποσοστό καρδιοπαθειών στη Γαλλία παρά το ότι η γαλλική διατροφή περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά σε υψηλά ποσοστά. Η ιδέα είναι ότι οι καθημερινές γουλιές από Merlot κάνουν τη διαφορά.

Βίαιη τροπή έλαβαν οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία


Αστυνομικοί και νεαροί διαδηλωτές συγκρούστηκαν την Τρίτη στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Αρχές θα λάβουν μέτρα κατά των «ταραχοποιών». Την ίδια ώρα, ο δημόσιος τομέας έχει παραλύσει και πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Πέντε συν μια "ενέσεις" για την αγορά!


Eπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο δυσοίωνων προοπτικών, οι αισιόδοξοι της αγοράς άρχισαν να βλέπουν το πρώτο αχνό φως στην άκρη ενός πολύ μεγάλου τούνελ.

Η πτώση των spreads, η διάθεση ξένων κρατών να επενδύσουν στη χώρα, οι επενδυτές που έβαλαν τα κεφάλαιά τους στην αύξηση της Εθνικής, ο νόμος για την επιτάχυνση των μεγάλων projects, τα μέτρα για τη στήριξη των θέσεων εργασίας καθώς και οι σκέψεις για μείωση της φορολογίας στα επανεπενδυόμενα κέρδη αποτελούν τονωτικές ενέσεις για την αγορά γενικότερα και για το Χρηματιστήριο της Αθήνας ειδικότερα.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η ανάπτυξη στην εγχώρια οικονομία θα καθυστερήσει όπως και ότι τουλάχιστον κατά τους επόμενους εννέα μήνες η οικονομική δραστηριότητα θα κυμανθεί σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό, τα πράγματα εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξα σε σχέση με το παρελθόν.
Η διάθεση των διεθνών επενδυτών για την Ελλάδα παρουσιάζεται βελτιωμένη και έγκυροι επιχειρηματίες δηλώνουν πως τα πράγματα βαδίζουν καλύτερα απ’ ό,τι αρχικά φοβούνταν. Οι πλέον αισιόδοξοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για έξοδο του κράτους και των τραπεζών στις αγορές μέσα στο 2011 και για σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας από το δεύτερο μισό του επόμενου έτους

Μας κάνει για πάντες...MERCEDES-BENZ CL 63 AMG



Οι νότες του "Black Album" των Metallica ξυπνούσαν πάντοτε ευχάριστες αναμνήσεις από την εφηβεία μου αλλά αυτό που δεν περίμενα ποτέ ήταν να συνδυάσω τον θρυλικό δίσκο με τη νέα CL 63 AMG. Βλέπετε, οι άνθρωποι της AMG είχαν φορτώσει στο σκληρό δίσκο του ηχοσυστήματος το συγκεκριμένο LP κατά τη γνωριμία μας με το νέο τους μοντέλο στη θρυλική Route Napoleon. Απαιχτος αλλά και σουρεαλιστικός συνδυασμός, δεν νομίζετε?

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης



Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις».


Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.

Η «απόλυτη» Porsche!


Εάν δείτε μία ροζ Porsche να περνά από μπροστά σας, η οποία μάλιστα θα αναγράφει στο πίσω μέρος το όνομα «Τζούλια», μην εκπλαγείτε!

Ε ναι λοιπόν, η «απόλυτη» Τζούλια Αλεξανδράτου, θέλοντας να συνδυάσει την αγάπη της για τα αυτοκίνητα, αλλά και για το ροζ χρώμα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία «μικρή σπατάλη», αγοράζοντας το υπερπολυτελές αυτοκίνητο.
Μάλλον θέλησε να ακολουθήσει τα βήματα διαφόρων λαμπρών κυριών της ξένης showbiz, όπως της Mariah Carey και της Paris Hilton, οι οποίες -επίσης- κυκλοφορούν με ροζ Porsche.

Τα περίεργα της φύσης


Η λίμνη Kaindy βρίσκεται στο νότιο μέρος του Καζακστάν, σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η επιφάνειά της έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, ενώ το βάθος της σε κάποια σημεία φτάνει τα 30 μέτρα.
Σχηματίστηκε πριν από έναν αιώνα, όταν ένας σεισμός στην περιοχή προκάλεσε μεγάλες κατολισθήσεις βράχων που δημιούργησαν ένα φυσικό φράγμα στο δρόμο ενός ποταμού. Τα νερά του ποταμού γέμισαν τη λεκάνη που σχηματίστηκε, δημιουργώντας τη λίμνη Kaindy. Δείτε το αποτέλεσμα στις μαγευτικές εικόνες που ακολουθούν.





Μας κάνει...ελεύθερη είσοδος στην Ακρόπολη

Κατέλαβαν τα ταμεία οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ
Μετά τον διήμερο αποκλεισμό της Ακρόπολης και τα επεισόδια με τα ΜΑΤ, που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να κάνουν μία ευχάριστη έκπληξη στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Από το πρωί, ομάδα συμβασιούχων κατέλαβε τα εκδοτήρια εισιτηρίων, επιτρέποντας την είσοδο των τουριστών χωρίς το προβλεπόμενο αντίτιμο!!!

Σαν σήμερα...

Στις 20 Οκτωβρίου του 1973 οι Rolling Stones βρέθηκαν για έβδομη φορά στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι τους «Angie», κομμάτι που οι φήμες θέλουν να το έχει γράψει ο Τζάγκερ για τη γυναίκα του Μπάουι.

Το «Άντζι» δεν παύει να είναι όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια σε όλο τον κόσμο και αναπόσπαστο μέρος του ρεπερτορίου του συγκροτήματος.. «Ζωντανές» ηχογραφήσεις του τραγουδιού περιέχονται στα άλμπουμ «Stripped» (1995) και «Live Licks» (2004).

Επανήλθε στο προσκήνιο το φθινόπωρο του 2005, όταν χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Άνγκελα Μέρκελ, που διεκδικούσε την καγκελαρία της Γερμανίας ως υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.