Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Προκήρυξη για πράσινα παιδιά

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010, δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο η προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, (με ημερομηνία 4-10-2010) σχετικά με τον διαγωνισμό για την πλήρωση 80 κενών οργανικών θέσεων δόκιμων Ειρηνοδικών Δ’ Τάξεως. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 6η Δεκεμβρίου 2010. Μεταξύ των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναφέρεται ότι για να πάρει κάποιος μέρος σε αυτόν θα πρέπει να έχει καταθέσει βεβαίωση του γραμματέα του δικαστικού συμβουλίου του οικείου Πρωτοδικείου στο δικαστικό συμβούλιο «δύο μήνες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού», δηλαδή μέχρι τις 6-10-2010, δηλαδή μέχρι χθες.Προφανώς μόνο τα μιλημένα πράσινα παιδιά κατάφεραν να καταθέσουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους..

Σάββατο παντρεύομαι...Τρίτη χωρίζω!!

Δεν πρόλαβαν να χαρούν τον έγγαμο βίο και συνειδητοποίησαν ότι δεν ταιριάζουν και έπρεπε να χωρίσουν. Ο λόγος για ένα νιόπαντρο ζευγάρι στην Πάτρα που παρέμεινε παντρεμένο για 3 περίπου μέρες.

Και το αξιοσημείωτο είναι ότι μπορεί οι ίδιοι να αποφάσισαν ότι τελικά έπρεπε να χωρίσουν, δεν φρόντισαν, όμως, να τακτοποιήσουν τις οικονομικές οφειλές του γάμου. Και ο ανθοπώλης ήταν ο πρώτος που έπαθε το σοκ. Όταν τους τηλεφώνησε προκειμένου να τους πει ότι έπρεπε να τον εξοφλήσουν για το στολισμό της εκκλησίας, στην ερώτησή του «είστε σε γαμήλιο ταξίδι;» πήρε την απάντηση «όχι, χωρίσαμε».

Ο ανθοπώλης προσπάθησε να είναι διακριτικός αλλά έγινε μπαλάκι ανάμεσα στο ζευγάρι, που δεν αναλάμβανε την ευθύνη της εξόφλησης για το στολισμό της εκκλησίας. Τη λύση τελικά έδωσε ένα τρίτο πρόσωπο του κοινού περιβάλλοντος του ζευγαριού που πήγε στο ανθοπωλείο για να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες.

Μαχαίρωμα πισώπλατα

Χτες βράδυ στα Πατήσια, άγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν πισώπλατα αλλοδαπό και του αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Πρεμιέρα σήμερα και.... μας κάνει!

Δύο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Έντουαρντ Νόρτον συναντιούνται ξανά στην μεγάλη οθόνη, μια δεκαετία σχεδόν μετά την ταινία "The Score", σε ένα αγωνιώδες θρίλερ. Συμπρωταγωνιστεί η σαγηνευτική Μίλα Γιόβοβιτς, ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάμε τον Τζον Κάραν, γνωστό από τις ταινίες "We Don’t Live Here Anymore" και "The Painted Veil".

Ο Τζακ Μέιμπρι (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εξετάζει τις αιτήσεις των φυλακισμένων για αναστολή. Σύντομα θα βγει στη σύνταξη και θέλει να τακτοποιήσει τις τελευταίες υποθέσεις του. Μια από αυτές είναι του ‘Στόουν’ (Έντουαρντ Νόρτον), ενός εμπρηστή. Η παράξενη συμπεριφορά του δεν πείθει αρχικά τον Τζακ, όμως η Λουσέτα (Μίλα Γιόβοβιτς), η ελκυστική γυναίκα του Στόουν, επιμένει να τον προσεγγίσει. Η κατάσταση περιπλέκεται, οι ισορροπίες απειλούνται, τα κίνητρα των χαρακτήρων δεν είναι πια ξεκάθαρα και τα μυστικά και οι ενοχές του παρελθόντος σιγοβράζουν… Μην ξεγελιέστε από τον (ανόητο) ελληνικό τίτλο που θυμίζει κωμική περιπέτεια. Η ταινία είναι πιο κοντά στο ψυχολογικό δράμα, η έμφαση είναι στην ατμόσφαιρα (ένα κλίμα θρησκευτικής αναζήτησης βαραίνει τις συνειδήσεις των περισσότερων χαρακτήρων) και όχι στη δράση που περιορίζεται σε λίγα βίαια ξεσπάσματα, ενώ, παρότι η Μίλα Γιόβοβιτς παραμένει κινούμενη πρόκληση, δεν έχουμε εδώ μια τυπική ιστορία ξελογιάσματος. Οι ήρωες παραμένουν μέχρι το τέλος αμφιλεγόμενοι και δεν δίνονται εύκολες εξηγήσεις. 7/10

Ταξίδι σημαίνει συνύπαρξη

Με αφορμή τις δύο αντίθετες έννοιες του τίτλου της «Ακίνητοι ταξιδιώτες» η παράσταση διερωτάται: «Μπορεί ένας ακίνητος άνθρωπος να ταξιδεύει;» ή και αντίστροφα «Ενας ταξιδιώτης μπορεί να παραμένει ακίνητος;»


Τρία διαφορετικά στιγμιότυπα συνθέτουν την παράσταση. Γι' αυτό και οι πέντε ερμηνευτές (Αντώνης Κουτρουμπής, Ολγα Γερογιαννάκη, Θένια Κουτρουμπή, Γιώργος Βρόντος και Ελευθερία Λάρδα) δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά «είναι απλώς πέντε καθημερινοί άνθρωποι», όπως μας εξήγησε ο σκηνοθέτης της ομάδας Αντώνης Κουτρουμπής.

Καλημέρα σας.. & the search goes on…