Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Uwe Gemballa r.i.p..

Ο Γερμανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας που ειδικεύοταν σε βελτιώσεις κορυφαίων μοντέλων της Porsche, είχε μεταβεί για επαγγελματικούς λόγους στη Νότιο Αφρική τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκτοτε είχαν χαθεί τα ίχνη του μέχρι που η γυναίκα του έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, που της ζητούσαν να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ εάν ήθελε να ξαναδεί τον άντρα της ζωντανό. Πρόσφατα βρέθηκε το πτώμα του, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε τα χέρια δεμένα και είχε εκτελεστεί εν ψυχρώ.

Μας αρέσει η Aston Martin One-77

H Aston Martin αποφάσισε να αποκαλύψει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της One-77, του καινούριου της hypercar, οι παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2011. Αυτό το μοναδικό και σπάνιο γκάζι εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα παραγωγής στον κόσμο, χωρητικότητας 7.3 λίτρων V12 και απόδοσης 750 ίππων - 75 kgm ροπής και συνδυάζεται με ένα ρομποτικό χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο. Το σασί είναι monocoque από ανθρακονήματα και η τελική ξεπερνάει τα 350km/h.
Για όσους δεν το γνωρίζουν η Aston Martin One-77 πήρε το ονομά της από την τιμή της που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ και τον αριθμό τον αυτοκινήτων που θα παραχθούν που είναι μόλις 77. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου, ένας Σαουδάραβας πλήρωσε 17mil US$ για να παραγγείλει 10 σε διαφορετικά χρώματα...

Glastonbury 2011

Το διάσημο φεστιβάλ μουσικής στο Glastonbury της Μ. Βρετανίας ανοίγει τις πύλες του στις 22 Ιουνίου του 2011. Τέσσερις ώρες μόνο χρειάστηκαν από την έναρξη της on-line προπώλησης των εισιτηρίων για να εξαντληθούν τα περίπου 100,000 διαθέσιμα εισιτήρια.

Σοβαρή σύλληψη...

Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβε σήμερα στην περιοχή του Βλαχόπουλου Μεσσηνίας έναν 36χρονο κάτοικο της περιοχής, γιατί καλλιεργούσε φυτά κάνναβης ύψους 1,5 έως 2 μέτρων, σε δασική περιοχή στη θέση Ριζοβούνι. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του, βρήκαν και κατασχέσαν ποσότητα 3,1 γραμμαρίων ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.

Μας κάνει το αβοκάντο

1. Καταπολεμά τον διαβήτη
2. Μειώνει τη χοληστερίνη
3. Αποτρέπει τα εμφράγματα
4. Ρυθμίζει την πίεση
5. Απαλύνει το δέρμα

Ληστεία στο Άργος

Τέσσερις ένοπλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Άργος από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί. Μόλις ο διευθυντής της τράπεζας μπήκε μέσα, οι δράστες με την απειλή όπλων τού ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ο διευθυντής κατάφερε να τους καθυστερήσει, ενώ οι πελάτες που βρίσκονταν έξω από την τράπεζα αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με κλεμμένο ΙΧ, ενώ κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό.

Το ελαιόλαδο "προσέχει" την καρδιά

Η λογική χρήση ελαιολάδου στο φαγητό και τις σαλάτες είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στην καρδιά μας, σύμφωνα με πολυετής έρευνες που πραγματοποίησαν ο καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτριος Κρεμαστινός και ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης.


Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρόντος και του καθηγητή Μαγκντί Γιακούμπ, το συστατικό ελευρωπαΐνη είναι αυτό που έχει τις ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά.

Ποια funds επιμένουν να "κάνουν παιχνίδι"!

Η λίστα με τους top 10 ξένους επενδυτές σε ελληνικές μετοχές μεταβλήθηκε σημαντικά από το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με στοιχεία της IPREO, H Capital Research Global Investors (ΗΠΑ) πήρε τα σκήπτρα από το Norges Bank Investment Management (Νορβηγία) στην πρώτη θέση ως ο μεγαλύτερος επενδυτής σε ελληνικές μετοχές στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2010 με 1,2 δισ. δολάρια συνολική θέση.