Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ


Δεύτερος χρόνος ΣΚΑΪ Ανακύκλωση!
Αναρτήθηκε την Πέμπτη, 23 Σεπ 2010, στην κατηγορία Ανακύκλωση

Η πρώτη δράση θα γίνει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου!

Για τι πετάμε και τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους πατήστε εδώ:

Αρχείο PDF



Με σύνθημα: «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο», ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι ανά την Ελλάδα ραδιοφωνικοί σταθμοί (Άλφα Ράδιο 88.6 στην Καβάλα, Ράδιο Αλήθεια στη Χίο, Ράδιο Ένα 98.1 στη Χαλκίδα) ξεκινούν για δεύτερο χρόνο μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση απορριμμάτων.
Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε την πρώτη μας δράση.

Καλούμε όλους τους ακροατές μας οι οποίοι έχουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση να τις φέρουν στην γιατί… ανακυκλώνουμε!

Σημεία συνάντησης:
1. Άλφα Ράδιο 88.6 στην Καβάλα. Σημείο δράσης: Πλατεία Ελευθερίας

2. Ράδιο Αλήθεια στη Χίο. Σημείο δράσης: Πλατεία Βουνακίου

3. Ράδιο Ένα 98.1 στη Χαλκίδα. Σημείο δράσης: Προβλήτα Γιώτ

Στην Αθήνα:
Καλούμε όλους τους ακροατές μας οι οποίοι έχουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση να τις φέρουν στην Κηφισιά, στην Πλατεία Νέας Κηφισιάς, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 08.00 το πρωί μέχρι και τις 13.00 το μεσημέρι.

Εκεί θα βρίσκονται κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών τα οποία θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές σας.

Μπορείτε να ανακυκλώσετε όλα τα μέρη των computers σας, εκτυπωτές, μελάνια, κινητά, scanner, πολυμηχανήματα, φορτιστές, αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών (δισκέτες-dvd players- σκληροί δίσκοι κ.α), ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες, τηλεοράσεις τηλέφωνα κ.α.). Απαραίτητη προϋπόθεση οι συσκευές να μην είναι αλλοιωμένες, σπασμένες ή κατεστραμμένες.

Όλοι εσείς που θα φέρετε τις συσκευές σας για ανακύκλωση θα πρέπει να εγγραφείτε επιτόπου στον κατάλογο που θα τηρεί ο ΣΚΑΪ μαζί με την Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών. Έτσι αυτόματα θέτετε υποψηφιότητα για να κερδίσετε μια ηλεκτρονική συσκευή.

Σας περιμένουμε όλους από τις 08.00-13.00 στην Κηφισιά, στην Πλατεία Νέας Κηφισιάς για να ανακυκλώσουμε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μας συσκευές.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι θα καλυφτεί ραδιοφωνικά η δράση της ανακύκλωσης στην Κηφισιά αλλά και στις 3 πόλεις της περιφέρειας: Καβάλα-Χίο και Χαλκίδα.

Σε 4 πόλεις της Ελλάδας ανακυκλώνουμε ταυτόχρονα.

Σε κοινή εκπομπή και ακρόαση για δύο ώρες, θα μιλήσουμε για την ανακύκλωση, θα ενημερωθούμε και θα παρακολουθήσουμε τους ρυθμούς της ανακύκλωσης κάθε πόλης.

Λίγο μετά τις 12.30 θα γίνει κλήρωση και ένας από τους συμμετέχοντες στην ανακύκλωση σε κάθε πόλη θα κερδίσει από ένα δώρο.

Το σλόγκαν μας: Δώσε νόημα στα σκουπίδια! Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Προς κομποστοποίηση μόλις το 2% των οργανικών αποβλήτων στην Ελλάδα

Μόλις το 2% των οργανικών αποβλήτων στην Ελλάδα καταλήγει στη διαδικασία της κομποστοποίησης, όταν σε άλλες χώρες όπως στη Δανία ή την Ελβετία το ποσοστό φτάνει ακόμα και το 70%.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, εάν σήμερα προχωρούσε η κομποστοποίηση στην Αττική, θα κατέληγαν στους ΧΥΤΑ μόνο 1500 τόνοι την ημέρα αντί για τους 6.000 τόνους που είναι σήμερα.


--------------------------------------------------------------------------------


Η Ειρήνη Αναγνώστου, δημοσιογράφος από το Ράδιο Αλήθεια της Χίου, επεσήμανε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κυρίως σε περιοχές, όπου η ανακύκλωση βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα.






--------------------------------------------------------------------------------


Το Άλφα Ράδιο 88,6, που εκπέμπει στην Καβάλα, είχε συμμετάσχει και πέρυσι στη δράση ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο ΣΚΑΙ. Ο Διευθυντής Ειδήσεων του σταθμού, Νίκος Χαζαρίδης, ανέφερε ότι η δράση είχε μεγάλη συμμετοχή.






--------------------------------------------------------------------------------


Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, διευκρίνισε ότι όσοι δημότες έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο έως την Παρασκευή για τη μεταφορά τους.






--------------------------------------------------------------------------------

Ας θυμηθούμε μαζί με το Γιάννη Ραζή, Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τι μπαίνει στους μπλε κάδους.






--------------------------------------------------------------------------------


Το 85 % των μηχανικών μερών ενός αυτοκινήτου ανακυκλώνεται. Ο Φίλιππος Κιρκίτσος από την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης μας περιέγραψε τη διαδικασία.






--------------------------------------------------------------------------------

Η μπαταρία του αυτοκινήτου ανακυκλώνεται με απλή και ανέξοδη διαδικασία αναφέρει ο Δημήτρης Χωματίδης, μηχανικός περιβάλλοντος και συνεργάτης της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης.






--------------------------------------------------------------------------------


Τα υλικά που περιέχει η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον. Γι’ αυτό οι συσσωρευτές δεν πρέπει να καταλήγουν στις χωματερές εξηγεί ο Δημήτρης Χωματίδης, μηχανικός περιβάλλοντος και συνεργάτης της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης.






--------------------------------------------------------------------------------


Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακυκλωθούν οι συσκευές είναι να μην είναι αλλοιωμένες, σπασμένες ή κατεστραμμένες τόνισε ο Αλέξανδρος Αλούκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, και μας ενημέρωσε ποιες συσκευές μπορούμε να ανακυκλώσουμε το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου.

Σώσε κι εσύ ένα αδέσποτο

Μην δίνετε χρήματα για αγορά κατοικίδιου. Κάντε την καλή πράξη και σώστε μια ζωή. Πάρτε το αδέσποτο στα... πόδια σας και δώστε στο γατάκι σας τη ζεστασιά που του χρειάζεται.

Πρόστιμο για κατούρημα δέχτηκε παίκτης του Παναθηναϊκού

Οπως αποκαλύπτει η ισπανική El Mundo Deportivo, χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του παίκτη, άσσος του τριφυλλιού καλείται από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA να πληρώσει περίπου 5.000 ευρώ επειδή κατούρησε στο τούνελ των αποδυτηρίων του Καμπ Νου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ελληνικής ομάδας με την Μπαρτσελόνα την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

ATHENS SUPERCROSS 2010 ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ


02 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. - 03 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ.

Όποιος θέλει πάει, είναι μοναδικό και αξίζει να το δείτε ..

Η ελληνική τραγωδία της Ιρλανδίας

Η Ιρλανδία κάθε μέρα που περνάει μοιάζει ολοένα και περισσότερο με την Ελλάδα, όσον αφορά στις τιμές της αγοράς, τουλάχιστον.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ενισχύθηκαν περαιτέρω την Τρίτη, κατά ένα τέταρτο της μονάδας, στο ρεκόρ του 6,72% για τους 10ετείς τίτλους. Το ετήσιο κόστος ασφάλισης των ιρλανδικών ομολόγων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας επίσης αυξήθηκε σε ιστορικό υψηλό, στα 489.000 δολ. για τίτλους αξίας 10 εκατ. δολ.

Οι αποδόσεις της Ελλάδας βρίσκονταν σε αυτό το επίπεδο στις αρχές Απριλίου, έναν μήνα πριν αναγκαστεί η Αθήνα να καταφύγει στη διεθνή κοινότητα για διάσωση.

Ο κ. Don Smith, οικονομικός αναλυτής της Icap, δηλώνει: "Η Ιρλανδία βρίσκεται τώρα στο μάτι του κυκλώνα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανάπτυξή της και ο τραπεζικός της κλάδος. Οι αγορές έχουν ήδη κλονιστεί από τα χαμηλότερα των αναμενομένων στοιχεία ανάπτυξης".

Αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να σημειωθεί όχι μόνο για την Ιρλανδία αλλά και για άλλες οικονομίες της ευρωζώνης.

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, η Ιρλανδία πήρε μέτρα λιτότητας για να μειώσει το χρέος της στις αρχές της κρίσης, τον Δεκέμβριο του 2009, κερδίζοντας τα εύσημα από τους επενδυτές καθώς προχώρησε σε σημαντική μείωση των δημοσίων δαπανών της πέντε μήνες πριν η διεθνής κοινότητα αναγκαστεί να παρουσιάσει το πακέτο διάσωσης του "σοκ και δέους" των 750 δισ. ευρώ.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων την Τετάρτη η μετακίνηση του επιβατικού κοινού, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Πιο συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό του Ηλεκτρικού και του Τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες δρομολόγια των δύο αυτών μέσων σταθερής τροχιάς δεν θα εκτελεστούν.

Νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου

Νέες ελπίδες γεννιούνται για τις γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, παρουσιάστηκε μία νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου, κατά την οποία οι γιατροί τροποποιούν κάπως το «περιβάλλον» στο εσωτερικό της μήτρας, ώστε να είναι περισσότερο «φιλικό» με το έμβρυο.

Όπως τόνισε ο καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Μακρυγιαννάκης, οι επιστήμονες που ασχολούνται διεθνώς με το θέμα προσπαθούν να εντοπίσουν κυρίως ποια είναι τα αίτια της αποτυχίας εμφύτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη, ανησυχητικό είναι ότι παρόλο που πλέον υπάρχουν πολύ καλής ποιότητας έμβρυα, εδώ και τριάντα χρόνια τα ποσοστά της εμφύτευσης παραμένουν σταθερά.

Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος για τη νέα τεχνική: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε περισσότερο με νούμερα, ενώ το ποσοστό επιτυχίας των γυναικών εφόσον έχουν προσπαθήσει τρεις φορές είναι 7%, με τη νέα αυτή τεχνική ανεβαίνει περίπου στο 43%» ανέφερε ο καθηγητής.

Η τεχνική αυτή ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία.

Καλημέρα με Katie Price..