Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ...!!!

Με εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 111.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον αθλητικό δικαστή για τα όσα έλαβαν χώρα τον Ιούνιο στο ΣΕΦ, στον 4ο τελικό των play off του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στα χρόνια του ελληνικού μπάσκετ!

Οι «ερυθρόλευκοι», που περίμεναν τιμωρία της έδρας τους για πέντε ή έξι αγωνιστικές (αλλά όχι εννέα), θα ασκήσουν έφεση και αισιοδοξούν για μείωση της ποινής.

Τέλος η Πετρούλα από το STAR


Μετά από μια άκρως αποκαλυπτική σεζόν στο δελτίο καιρού του STAR, η Πετρούλα Κωστίδου φαίνεται πως αποτελεί πλέον παρελθόν για τον σταθμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», οι ιθύνοντες του STAR σκέφτονται να επιστρέψουν στην παραδοσιακή συνταγή της μετεωρολογικής ενημέρωσης με παρουσιάστρια ντυμένη με ένα απλό ταγιέρ.

Μας κάνει ο νέος ανταγωνιστής της Virgin Atlantic!


Τα «δυνατά άλογα» του εξαμήνου

Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά αποτελέσματα των εισηγμένων ομίλων στο Χ.Α. υποχώρησαν κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο από τα +3,1 στο -1,37 δισ. ευρώ, δεν έλειψαν και οι εταιρίες που κατάφεραν είτε «να τη βγάλουν» με περιορισμένες απώλειες, είτε ακόμη και να ανεβάσουν τον δείκτη των οικονομικών τους επιδόσεων.


Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων από αυτές τις εταιρίες ήταν η έντονη δραστηριοποίησή τους στο εξωτερικό (πέραν της ΝΑ. Ευρώπης) όπου παρουσιάστηκαν φέτος κάποια πρώτα δείγματα οικονομικής ανάκαμψης.

Αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις ωφελήθηκαν επίσης και από την ανατίμηση του αμερικανικού νομίσματος σε βάρος του ευρώ, καθώς και από δικές τους κινήσεις που στόχο είχαν τον περιορισμό του λειτουργικού τους κόστους.

Μας αρέσει το rasta dog look!


Toν ψιλοκολατσίζει κι ο Travolta


Τον τελευταίο καιρό οργιάζουν οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας του γνωστού ηθοποιού. Μάλιστα, πολλοί έκαναν λόγο για γάμο ανάγκης με τη σύζυγό του προκειμένου να μη χάσει τις θαυμάστριες του.

Η φωτογραφία όμως αυτή θα τον κάνει μάλλον να χάσει τον ύπνο του. Να αναφέρουμε μάλιστα ότι πριν από λίγες μέρες το ζεύγος Travolta ανακοίνωσε ότι ο πελαργός τους χτύπησε πάλι την πόρτα και πως σε μερικούς μήνες θα γίνουν ξανά γονείς.

Μας αρέσει η ιεραρχεία στον ιδιωτικό τομέα!


Μας αρέσει ο πρόεδρος Ομπάμα επιστρέφοντας από Ελλάδα!


Μας αρέσει η αγγελία στην Ναυαρίνου


Μας αρέσει η αναρρίχηση..

Αναρρίχηση είναι η προώθηση σε κάθετη ή κεκλιμένη σκληρή επιφάνεια με την χρήση ειδικών τεχνικών και κινήσεων. Διακρίνεται στην «ασφαλισμένη» αναρρίχηση (με κανόνες και πρακτικές κίνησης και ασφάλισης και με τη χρήση σχοινιού) και στο bouldering, την αναρρίχηση δηλαδή σε χαμηλά βράχια ή κλειστές πίστες, χωρίς τη χρήση σκοινιού με μόνη, ενδεχομένως, εξασφάλιση από την χρήση ειδικών στρωμάτων. Υπάρχει ακόμα και η «σόλο» αναρρίχηση που λαμβάνει χώρα χωρίς τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Υφίστανται επίσης και διάφορες άλλες δευτερογενείς μορφές αναρρίχησης όπως λ.χ η αναρρίχηση της ένθετης φωτογραφίας..

Μας αρέσει να γυμνάζουμε το μυαλό (μόνο)

Δεκάδες είναι πλέον οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι η ενασχόληση με σύνθετες δραστηριότητες που απαιτούν από εμάς να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει συνδέεται άμεσα με μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης νόσου Αλτσχάιμερ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μία ανασκόπηση 22 τέτοιων μελετών έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που είτε είχαν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, είτε ασκούσαν το μυαλό τους συστηματικά είχαν 46% χαμηλότερη πιθανότητα να εμφανίσουν άνοια. Μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, από το διάβασμα και τα σταυρόλεξα, μέχρι την δια βίου μάθηση και την ενασχόληση με κάποιο χόμπι, αποτελεί εξαιρετική δυναμωτική τροφή για το μυαλό!

Εφημερεύοντα φαρμακεία

Αχρείαστα να είναι… αλλά τα φαρμακεία που εφημερεύουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής:

Μας κάνει για το Βάζελο? Το θέλουμε να μας ανεβάζει??


Θα την δούμε στα γήπεδα?


Την γνωρίζετε?

Αν ναι, πείτε μας και εμάς.

Μας κάνει. Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του στήθους στο Σύνταγμα

Η εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» στην διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.
Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ εξειδικευμένοι ιατροί από τα νοσοκομεία «Μεταξά» και «Ιπποκράτειο», σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα εξετάσουν τις γυναίκες που θα προσέλθουν, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και θα τις ενημερώσουν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.

«Καλούμε όλες τις γυναίκες, να διαθέσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» της Εκστρατείας Στόχου. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Μην ξεχνάτε: 9 στους 10 όγκους δεν είναι κακοήθεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Στόχου.

Εις γάμου κοινωνίαν (;) Alpha – Eurobank. Μας κάνει?

Αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα η φημολογία περί συγχωνεύσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά και τις παραινέσεις των ελεγκτών της τρόικας προς το Υπουργείο Οικονομικών για ενδυνάμωσή του, ώστε να καταστεί λιγότερο ευάλωτο σε μελλοντικές «επιθέσεις».


Όπως σε όλες τις ανάλογες συζητήσεις του παρελθόντος, έτσι και αυτή τη φορά στο επίκεντρο των σεναρίων μπήκαν Alpha Bank και Eurobank, καθώς είναι εκείνες οι δύο τράπεζες που έχουν τα οικονομικά μεγέθη, για να δημιουργήσουν έναν νέο πυλώνα που θα ξεπεράσει ακόμα και την Εθνική Τράπεζα.

Μας αρέσει η αστακομακαρονάδα!

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τον αστακό μας στο νερό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και αφού είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό του στην άκρη.Κόβουμε κατά μήκος τον αστακό από την ουρά προς το κεφάλι και βγάζουμε το κρέας του και το ψιλοκόβουμε.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανο και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τον αστακό και τον σοτάρουμε για πολύ λίγο ( 1 λεπτό)Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα και τοματοπελτέ.Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, κανέλα και μισό ποτήρι νερό.Σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μία όμορφη παχύρρευστη σάλτσα.Βάζουμε το νερό που βράσαμε τον αστακό σε μία κατσαρόλα και άφου πάρει μία βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε μέχρι να γίνουν αλτέντε.Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε (αν θέλουμε).
Σερβίρουμε τα μακαρόνια ανακατεμένα με την σάλτσα του αστακού.

Η ΕΚΤ παρατείνει τα μέτρα στήριξης

Την παράταση του μηχανισμού ασφαλείας της προς τις ευάλωτες τράπεζες της Ευρωζώνης έως τις αρχές του 2011 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθυστερώντας προς το παρόν τη στρατηγική εξόδου και διατηρώντας το βασικό επιτόκιό της αμετάβλητο στο ναδίρ του 1% για 16ο μήνα. Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι η νομισματική πολιτική της παραμένει η ενδεδειγμένη, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι ανησυχίες για την κατάσταση των τραπεζών και η ανάκαμψη της Ευρωζώνης είναι ανισομερής.

Υφεση κάτω του 4% το 2011


Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό μικρότερο του 4% αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι η χώρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 8,1% του ΑΕΠ φέτος.


«Θα έχουμε αρνητική ανάπτυξη το 2011, αλλά πολύ λιγότερο αρνητική», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Croix, διαβεβαιώνοντας ότι «η ανάπτυξη θα ξεκινήσει και πάλι και θα στηριχτεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα μικρότερης του 4% συρρίκνωσης για φέτος βάσει των στοιχείων του πρώτου τριμήνου.

Μας κάνει το iPhone 4 !!!

Ήρθε στην Ελλάδα το καινούριο iPhone 4 της APPLE το οποίο είναι 34% λεπτότερο, από το 3GS, ζυγίζει 3 γραμμάρια περισσότερο, έχει μπαταρία που κρατάει 40% σε σχέση με το iphone 3GS (χρόνος ομιλίας 7 ώρες, 3G browsing 6 ώρες, WiFi browsing 10 ώρες, video 10 ώρες, μουσική 40 ώρες, standby 300 ώρες ή 12.5 μέρες) και οθόνη με ανάλυση 960x640 pixels και αντίθεση 800:1.
Επιπλέον το iPhone 4 έχει 2 κάμερες μία μπροστά (για video calls) και μία πίσω με 5MP ανάλυση και δυνατότητα καταγραφής video 720p. Επεξεργαστής είναι ο γνωστός πλέον A4 με μέχρι 32GB μνήμης, quad band HSDPA / HSUPA και WiFi.
To iPhone 4 διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα και στην ελλάδα το προσφέρουν οι εταιρίες vodafone και cosmote. Η συσκευή προσφέρεται σε δύο εκδόσεις (iPhone4 16GB και iPhone4 32GB).

ΧΑ: Ποντάρουν στη… ΔΕΘ

Με τράπεζες η επιστροφή πάνω από τις 1.600 μονάδες, όπως σημειώνει ο Θανάσης Σταυρόπουλος και σε συνδυασμό με την… οικονομία, που έδωσε ώθηση στην Wall η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ενεργή.

Στις 1.613,4 μονάδες ο Γενικός Δείκτης- ουσιαστικά στο υψηλό ημέρας- βρίσκεται εγγύτατα της πρώτης περιοχής αντίστασης των 1.620 μονάδων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα περαιτέρω η διατήρηση των συγκριτικά καλών συναλλαγών (των τελευταίων δύο ημερών), η… έξωθεν συνδρομή, η συνέχιση της μόχλευσης που επιχειρείται από ισχυρούς επενδυτικούς-επιχειρηματικούς κύκλουςΕνδεχόμενη ανοδική κίνηση υψηλότερα και των 1.620 μονάδων ενεργοποιεί την φορά προσέγγισης των 1.680 που φαίνεται να αποτελεί ισχυρότερη- και πιο βραχυμεσοπρόθεσμη- αντίσταση.

Ενδιαφέρον, αν και ακόμη είναι νωρίς, έχει το ενδεχόμενο πειστικής ανοδικής διάσπασης και των 1.680 μονάδων κάτι που θα μπορούσε να μεταβάλλει την τάση για 1-2 εβδομάδες.

Μας κάνουν οι U2 Live για απόψε!!!

Ένα χρόνο μετά την είδηση ότι οι διάσημοι Ιρλανδοί θα έρθουν στη χώρα μας, η μεγάλη μέρα έφτασε για την πρώτη συναυλία των U2 στην Αθήνα. Ο Μπόνο και η παρέα του έχουν ετοιμάσει ένα φαντασμαγορικό σόου που έχει εντυπωσιάσει, όπου κι αν έχει παρουσιαστεί.Η συναυλία της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας «360 μοίρες», τίτλο που πήρε από το σκηνικό που στήνεται σε κάθε σταθμό του συγκροτήματος, παρέχοντας άριστη ορατότητα απ' όλες τις πλευρές του σταδίου.

Το παλιότερο παπούτσι του κόσμου!

Μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε στην Αρμενία το παλαιότερο παπούτσι του κόσμου, ηλικίας 5.500 ετών. Το εύρημα είναι κατασκευασμένο από μονοκόμματο δέρμα βοοειδούς, ενώ διαθέτει κορδόνια και είναι φτιαγμένο για να εφαρμόζει στο πόδι του ιδιοκτήτη του.



Το αρχαίο παπούτσι που έχει μήκος 24,5 εκ. και πλάτος από 7,6 έως 10 εκ., χρονολογείται από το 3.500 π.Χ., από την γνωστή ως Χαλκολίθινη περιόδο.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις του κόσμου


Ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες (στ. 1169-1175) για να περιγράψει ένα φαγητό δημιουργεί ένα λεξιλογικό...σιδηρόδρομο, ο οποίος αποτελείται από 27 συνθετικά, που περιλαμβάνουν 78 συλλαβές!


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λέξη της ελληνικής γλώσσας με 172 γράμματα παρακαλώ!

Συγκεκριμένα αποτελεί μία ολόκληρη μαγειρική συνταγή στην οποία το φαγητό είναι συνονθύλευμα τροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" (Guinness Book of Records). Πάρτε ανάσα λοιπόν και αν μπορείτε, πείτε αυτό που ακολουθεί απνευστί:λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο

κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών

Αν πάλι δυσκολεύστε, τότε προσπαθήστε να διαβάσετε τις αμέσως επόμενες μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις:

τριακοντατρισμυριοστοχιλιοστοεπτακοσιοστοεβδομηκοστόεκτα (56 γράμματα)

μυριοστοεπτακισχιλιοστοπεντακοσιοστοτεσσαρακοστόπεμπτα (54 γράμματα)

μυριοστοτετρακισχιλιοστοεξακοσιοστοτεσσαρακοστόπρωτα (52 γράμματα)

τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστοπρώτων (47 γράμματα)

τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστόπρωτα (46 γράμματα)

Mας κάνει. Εκπληκτική ομιλία δωδεκάχρονου κοριτσιού σε διεθνή διάσκεψη για το περιβάλλον.



Δείτε την