Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μας αρέσει η αστακομακαρονάδα!

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τον αστακό μας στο νερό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και αφού είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό του στην άκρη.Κόβουμε κατά μήκος τον αστακό από την ουρά προς το κεφάλι και βγάζουμε το κρέας του και το ψιλοκόβουμε.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανο και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τον αστακό και τον σοτάρουμε για πολύ λίγο ( 1 λεπτό)Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα και τοματοπελτέ.Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, κανέλα και μισό ποτήρι νερό.Σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μία όμορφη παχύρρευστη σάλτσα.Βάζουμε το νερό που βράσαμε τον αστακό σε μία κατσαρόλα και άφου πάρει μία βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε μέχρι να γίνουν αλτέντε.Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε (αν θέλουμε).
Σερβίρουμε τα μακαρόνια ανακατεμένα με την σάλτσα του αστακού.