Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι



Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας καλύπτεται από θάλασσα και δεν είναι τυχαίο το πόσο δεμένος είναι ο Έλληνας με αυτή. Δώσ’ του θάλασσα και την ψυχή του πάρε… ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους κυριαρχούν οι διήμερες αποδράσεις και οι βουτιές στη θάλασσα. Για τους περισσότερους, η θάλασσα σημαίνει βουτιές και ηλιοθεραπεία. Για κάποιους άλλους όμως, είναι κάτι παραπάνω, όπως για παράδειγμα τον απλό ψαρά, τον δύτη, τον σκαφάτο ακόμα και αυτόν που έχει επιλέξει να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το πλωτό του παλάτι.

Έχει τα πάντα


Από τη μία, υπάρχουν οι φανατικοί του είδους που συνεννοούνται με λέξεις όπως φουσκωτό, cruiser, ιστιοπλοϊκό, άγκυρα, flaps, δελφινιέρα και άλλα τέτοια, και από την άλλη αυτοί που νομίζουν πως ένα σκάφος είναι η βάρκα του ψαρά που αν δεν έχει κουπιά στην καλύτερη, η μηχανή καίει… λάδι και μυρίζει. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας έχει λόγο να νιώθει τυχερός που έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το διεθνές σαλόνι σκαφών που φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan στην περιοχή του αεροδρομίου. Σε ένα πολύ όμορφο και βασισμένο σε ευρωπαϊκό πρότυπα μέρος, οι επαγγελματίες του είδους παρουσιάζουν τα τελευταία τους δημιουργήματα. Από φουσκωτά, jet ski, μεγάλα σκάφη cruiser, gadget αλλά και ό,τι μπορεί ο καθένας να φανταστεί. Η δυνατότητα να… ξαπλώσεις σε ένα κρεβάτι ενός φουσκωτού σκάφους, αλλά και να… αράξεις στο καναπέ ενός μεγάλου cruiser είναι κάτι πολύ εύκολο που οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν.

Μεγάλη ανταπόκριση

Αν και ο «χώρος» της θάλασσας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η απήχηση που έχει η φετινή έκθεση στο κοινό είναι πολύ μεγάλη. Σημαντικό στοιχείο είναι η κίνηση όλων σχεδόν των εταιρειών να χαμηλώσουν αισθητά τις τιμές τους, με αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας να ονειρεύεται ότι μία μέρα ίσως γίνει… καπετάνιος.
Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου