Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τραπεζική άνοδος με...βοήθειες

Μετά την αρχική επιφυλακτικότητα και την προσπάθεια ανίχνευσης διαθέσεων μεταξύ αγοραστών – πωλητών, οι πρώτοι ανέλαβαν εκ νέου πρωτοβουλίες στο γνωστό γι αυτούς «γήπεδο» του τραπεζικού ταμπλό, με αποτέλεσμα λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο Γ.Δ. να κινείται με αξιοσημείωτα κέρδη και σχετικά κοντά στο υψηλό ημέρας.


Δυστυχώς οι όποιες αγοραστικές διαθέσεις εξαντλούνται στο τραπεζικό κλάδο (+1,47%) και σε λίγους ακόμη τίτλους του 20άρη, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική υπο-απόδοση των FTSEM και FTSES που κινούνται με οριακές απώλειες, αλλά και τη σχετική υπεροπλία των τίτλων με αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις λίγοι είναι οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοπρόσεχτα κέρδη με αξιοσημείωτες συναλλαγές, όπως οι Παρνασσός, Τεχνική Ολυμπιακή, Αστήρ, Revoil, Κορδέλλου, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τέρνα Ενεργειακή, κλπ.Επιστρέφοντας στο ταμπλό του 20άρη και εκτός τραπεζικού ταμπλό ξεχωρίζουν οι τίτλοι των Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, που σημειώνουν κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται και ο τίτλος του Μυτιληναίου.


Οι υπόλοιποι μη τραπεζικοί δεικτοβαρείς τίτλοι περιορίζονται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Όσον αφορά τις τράπεζες, για μία ακόμη συνεδρίαση παρατηρείται ο διαγκωνισμός στις κεφαλαιοποιήσεις μεταξύ Eurobank, Alpha Bank που κινούνται με κέρδη μεγαλύτερα του 3%, δίνοντας περαιτέρω τροφή στις φήμες που θέλουν να ηγούνται των εξελίξεων.

Αξιοσημείωτα κέρδη για Εθνική και Πειραιώς, ενώ γύρω από το προηγούμενο κλείσιμο κινούνται Αγροτική, ΜΡΒ, MIG και ΤΤ.

Αντίθετα, στην Τρ. Κύπρου, παρατηρούνται διαθέσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, τεχνικά ζητούμενο είναι το κλείσιμο του FTSE υψηλότερα των 830 μονάδων, κάτι που θα δώσει «στροφές» στην ανοδική τάση, και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις κίνησης σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.