Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

12η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας


Επιδείξεις μόδας με συλλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011, εκθέσεις αλλά και Night Boutique με ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές... περιλαμβάνει η έκθεση Fashion Week Athens , η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις».
Επιδείξεις Μόδας


Aslanis, Cathreen Mal, De Light, Giannetos, Kathy Heyndels, Lukas, Makis Tselios, Samantha Sotos, Panos Apergis, Simeoni, Soo.Katerinalexandraki, Valtadoros, Victoria Kyriakides, Med, Nikos - Takis, Krug 8 (Σερβία) Και Σχολες Μοδας/Fashion Show



«Αφιέρωμα στην Ελληνική Εκπαίδευση Μόδας»

Η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, όπως έχει καθιερωθεί, συνεχίζει να είναι κοντά στα νέα παιδιά που φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα στο χώρο της Μόδας παρουσιάζοντας φέτος το «Αφιέρωμα στην Ελληνική Εκπαίδευση Μόδας».

Σε μία ομαδική επίδειξη, οι τελειόφοιτοι των: Diek Volou, Iek Akmi, Iek Delta, Iek Intergraphics, Pansik, Sitam - Ab, Veloudakis θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

ΕΚΘΕΣEIΣ

1. "Abstracts" Ο φωτογραφικός «μαγικός κόσμος» του Γιώργου Αντωνόπουλου

Ο εικαστικός αυτός φωτογράφος παρουσιάζει μια σειρά έργων του, όπου σ' αυτά πρωταγωνιστούν οι μεταμορφωτικές διαδρομές του φωτός. Ενός φωτός, που διαθλάται, πολώνει και αντανακλάται, διαπερνώντας ποικίλες επιφάνειες (κρύσταλλα, τζάμια, κομμάτια πάγου ή διαφόρων μικροαντικειμένων), αποκαλύπτοντας διαφάνειες και χρωματικές τονικότητες εντάσεων ή υφέσεων, τόσο της δυναμικής του, όσο και των ρυθμικών συσχετισμών του, οι οποίοι μεταποιούν το προφανές και αναγνωρίσιμο στοιχείο, σε ελκυστικά παράδοξο και αινιγματικό.

2. "Spheres of Good and of Spiritual Renaissance", εικαστική έκθεση της Oksana Mas

Η Oksana Μas, γεννήθηκε το 1969 στην πόλη Ilyichevsk (περιοχή της Odessa), Ουκρανία. Το 1986 αποφοίτησε από το σχολείο τέχνης του Ilyichevsk και συνέχισε τις σπουδές της στο M.B. Grekov Odessa State. Έχει εκθέσει σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά και στην πατρίδα της παρουσιάζοντας τη δουλειά της σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TEXMEDIN

Το έργο TEXMEDIN στοχεύει να ενισχύσει την σημαντική κληρονομιά της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Ευρωμεσογειακής περιοχής και να προωθήσει την χρήση της ως πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές νέων συλλογών και προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του έργου έχει αναπτυχθεί ένα διακρατικό δίκτυο εργαστηρίων (Inspiring Labs), κάθε ένα εκ των οποίων καλύπτει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο. Τα Inspiring Labs δίνουν τη δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές ή στελέχη σχεδιασμού επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία των μουσείων, να περιηγηθούν σε κέντρα τεκμηρίωσης που περιέχουν βιβλία και περιοδικά μόδας και να συνδεθούν online με την ψηφιακή βιβλιοθήκη του έργου. Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα TEXMEDIN. Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στις 16:00 θα γίνει παρουσίαση των εργαστηρίων Inspiring Labs.

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ H.I.V, από τη Μ.Κ.O. PRAKSIS

Tην Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, ώρες 17.00- 22.00.


NIGHT BOUTIQUE

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα λειτουργεί στον χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ NIGHT BOUTIQUE, όπου θα μπορεί το κοινό να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές.

Προγραμμα Εκδηλωσεων

Τετάρτη 13/10/2010

21:00 Kathy Heyndels

Πέμπτη 14/10/2010

20:00 Aslanis

20:30 Εγκαίνια Φωτογραφικής Έκθεσης "Abstracts", Γιωργου Αντωνοπουλου

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης "Spheres Of Good & Of Spiritual Renaissance", Oksana Mas

21:00 Επισημη Εναρξη Ελληνικης Εβδομαδας Μοδας

Επίδειξη Μόδας Special Guest Krug 8 (Serbia)

Παρασκευή 15/10/2010

19:00 Lukas

20:00 Cathreen Mal

21:00 Simeoni

22:00 Victoria Kyriakides

Σάββατο 16/10/10

18:00 Sooo. Katerinalexandraki

19:00 Med

20:00 Samantha Sotos

21:00 Delight

22:00 Makis Tselios

Κυριακή 17/10/10

16:00 Greek Fashion Schools

Diek Volou, Iek Akmi, Iek Intergraphics, Pansik, Sitam - Ab, Veloudakis

18:00 Valtadoros

19:00 Giannetos

20:00 Panos Apergis

21:00 Nikos - Takis


Special Guest Krug 8 (Serbia)

Οι KRUG 8 (ΚΥΚΛΟΣ 8), μια ομάδα σχεδιαστριών ρούχων & αξεσουάρ από την Σερβία, περιγράφουν το έργο τους με τα εξής λόγια: Η εμπορική επιτυχία δεν παραμερίζει την καλλιτεχνική ποιότητα.

Γύρω από αυτήν την ιδέα συσπειρώθηκε ένας αριθμός υψηλά μορφωμένων και επιτυχημένων γυναικών.

Θέλαμε να δημιουργήσουμε τον κύκλο της ασυγκράτητης καλλιτεχνικής ενέργειας, που συνεχώς θα αναζωογονεί τον εαυτό της, οπότε ο «ΚΥΚΛΟΣ 8» δημιουργήθηκε.

Η επιθυμία μας είναι να δείξουμε, με το δικό μας παράδειγμα, ότι είναι δυνατόν να φτιάξει κανείς ποιοτικά προϊόντα υψηλής αισθητικής τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Βελιγράδι, στην Σερβία. Θέλουμε, με την ενεργή καλλιτεχνική και επιχειρηματική εμπλοκή μας να βελτιώσουμε την αντίληψη των τοπικών αγοραστών σχετικά με τα προϊόντα των εγχώριων σχεδιαστών, καθώς και να ανοίξουμε τις πόρτες των ξένων αγορών στην αυθεντική έκφραση του Βελιγραδίου.

Στόχος μας επίσης είναι, μέσω εργαστηρίων και σεμιναρίων, να ενθαρρύνουμε και άλλες γυναίκες σχεδιάστριες να εμπλακούν χωρίς φόβο στον χώρο της μόδας, ώστε η καλλιτεχνική μας σκηνή να δυναμώσει, ενθαρρύνοντας την αυθεντικότητα και την ατομικότητα των σχεδιαστών μας, καθώς και των εν δυνάμει καταναλωτών μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ABSTRACTS

Πολυτάλαντος δημιουργός, ο Γιώργος Αντωνόπουλος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την εικαστική φωτογραφία. Ευρηματικός και ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης καθώς είναι, συχνά εκπλήσσει με αναπάντεχα ευχάριστο τρόπο, όσους τυχαίνει να δουν τα εντυπωσιακά και υποβλητικά του έργα, καθώς μέχρι σήμερα, λόγω της σεμνότητας του χαρακτήρα του και των ποιοτικών απαιτήσεων που έχει ως προς την αισθητική τους, δεν τα είχε εκθεσιακά δημοσιοποιήσει.

OKSANA MAS

Πίνακες, γλυπτά και installations της Oksana Mas έχουν κερδίσει την αναγνώριση της στην πατρίδα της, και σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο του 2009 ο πίνακας από το δίπτυχο «Drive 9» κέρδισε την προσοχή και ήταν το έργο που πουλήθηκε πιο ακριβά στην Ουκρανική Εβδομάδα Τέχνης στην διεθνή δημοπρασία του Sotheby's.

Έργα της Oksana Mas βρίσκονται σε 150 προσωπικές συλλογές.

TEXMEDIN

Το έργο TEXMEDIN στοχεύει να ενισχύσει την σημαντική κληρονομιά της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης της Ευρωμεσογειακής περιοχής και να προωθήσει την χρήση της ως πηγή έμπνευσης για σχεδιαστές νέων συλλογών και προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του έργου έχει αναπτυχθεί ένα διακρατικό δίκτυο εργαστηρίων (Inspiring Labs), κάθε ένα εκ των οποίων καλύπτει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο. Τα Inspiring Labs δίνουν τη δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές ή στελέχη σχεδιασμού επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία των μουσείων, να περιηγηθούν σε κέντρα τεκμηρίωσης που περιέχουν βιβλία και περιοδικά μόδας και να συνδεθούν online με την ψηφιακή βιβλιοθήκη του έργου. Επιπλέον, υποστήριξη παρέχεται και για την ανάπτυξη πρωτοτύπων των σχεδίων μέσω δραστηριοτήτων κατάρτισης και καθοδήγησης.

Το TEXMEDIN διοργανώνει ένα διαγωνισμό Σχεδίου που παρέχει τη δυνατότητα στις νέες γενιές των Ευρωπαίων σχεδιαστών να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους δυναμικά και να αναβαθμίσουν τη δημιουργικότητά τους, χρησιμοποιώντας την κληρονομιά της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης. Η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει ευκαιρίες για νέα ταλέντα στο Ευρωμεσογειακό χώρο και θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου στο να επενδύσουν στο σχεδιασμό ως ένα στρατηγικό μέσο ανταγωνιστικότητας και στους νέους ως βασική πηγή καθορισμού των νέων τάσεων.

Η διοργάνωση της 12ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των κλαδικών οργανώσεων: ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) και ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Υποδηματοποιών), Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ΕΒΕΑ και ΕΛΚΕΔΕ.


Από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου στην "Τεχνόπολις"