Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δεν μου κανει που επιδεινώνεται το κλίμα στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια .

Kαι βέβαια στην “ευαίσθητη” στα αρνητικά μηνύματα Σοφοκλέους οι απώλειες είχαν πολλαπλάσιο αντίκτυπο με τον Τραπεζικό κλάδο (-3,46%) να οδηγεί την πτώση, ενώ μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να “υπερασπιστούν” τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις
. Έτσι η μέχρι στιγμής εικόνα των Αγορών φαίνεται να επιβεβαιώνει την παράδοση σύμφωνα με την οποία οι traders αποφεύγουν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις τις ημέρες που έχει πανσέληνο (!). Τα αποτελέσματα των “stress tests” τον Ιούλιο, τα οποία έδειξαν πως μόνον επτά από τις 91 συνολικά Ευρωπαϊκές Τράπεζες, απέτυχαν, ήταν απλά ακόμα μία “άσκηση” τόνωσης της εμπιστοσύνης, υποστηρίζουν όσοι παραμένουν επιδεικτικά απαισιόδοξοι και θεωρούν ότι η αντίδραση που έδωσαν οι μετοχές από τα χαμηλά Ιουνίου οφείλεται κυρίως στην κάλυψη πολλών “underweight” θέσεων που υπήρχαν.

Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, το πραγματικό “test” για τις μετοχές της Ευρωζώνης θα έλθει όταν επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο οι επενδυτές του “πραγματικού χρήματος” και όταν οι Κυβερνήσεις αρχίσουν να επικαιροποιούν τις προβλέψεις για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους.

πηγη euro2day