Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Είναι θέμα χρόνου οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Το δρόμο για δομικές αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης άνοιξε ο πρωθυπουργός επιχειρώντας ταυτόχρονα να κλείσει τη συζήτηση περί σαρωτικού ανασχηματισμού.
Ο ανασχηματισμός δεν είναι πανάκεια, είπε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου και διεμήνυσε ότι θα υπάρξει αντικατάσταση των στελεχών που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι μελετώνται δομικές αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης και προανήγγειλε τη δημιουργία υπηρεσίας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε ως ορόσημα για το ξεδίπλωμα του κυβερνητικού έργου την 3η Σεπτέμβρη, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον προϋπολογισμό για το 2011 και τη μάχη των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών.
Έντονη κριτική από συναδέλφους του δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα. Πρωτοστατούντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ο κ. Παπακωνσταντίνου κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν βγαίνει στα κανάλια για να διαψεύσει ότι επίκειται η λήψη νέων μέτρων με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση επίλεκτου σώματος της ΕΛ.ΑΣ, ειδικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας. Το επίλεκτο σώμα θα συνεργάζεται με αλλοδαπούς ή θα συμπεριλαμβάνει αλλοδαπούς στο δυναμικό του.