Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αναβιώνει στα τέλη Νοεμβρίου η ανάβαση της Πάρνηθας


Σε… Μονακό αναμένεται να μετατραπεί στις 21 Νοεμβρίου η Πάρνηθα, με την διεξαγωγή του «Φθινοπωρινού Ιστορικού Ράλι». Η ΕΛΠΑ διοργανώνει έναν από τους κορυφαίους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων που έχει διάρκεια δύο ημέρες και αποτελείται από ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Βέβαια, το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η τελευταία ειδική του αγώνα, που θα αναβιώσει μνήμες και δεν είναι άλλη από την ανάβαση της Πάρνηθας που έχει να διεξαχθεί πάνω από 30 χρόνια.

Αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία αλλά και οδηγοί με έντονη προσωπικότητα θα πραγματοποιήσουν αυτήν την ειδική διαδρομή μήκους 10 χιλιομέτρων στην οποία πριν από δεκαετίες είχαν μεγαλουργήσει αγωνιζόμενοι και που είχαν παρακολουθήσει γενιές και γενιές. Αυτοκίνητα όπως, Ford GT40, Ferrari, Porsche Carrera κ.ά των κατηγοριών Regularity και Sporting θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» το ρεκόρ του Wolfgang Graf Berghe (χρόνος: 6.30.9 με Porsche RS Spyder στις 4 Μαίου 1958) και να χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν την ειδική διαδρομή.
Σκοπός των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ο συγκεκριμένος αγώνας και να συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο στο ημερολόγιο την 3η εβδομάδα του Νοέμβρη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σημαντική συνεισφορά για να γίνει πραγματικότητα η ανάβαση της Πάρνηθας έπαιξε η στήριξη του Δασαρχείου και της Αστυνομίας αλλά και η επιμονή των ανθρώπων της ΕΛΠΑ