Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

1η Γιορτή Τσίπουρου στο Βασιλάκιο Λακωνίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Αγία Παρασκευή" διοργανώνει φέτος για πρωτή φορά τη Γιορτή Τσίπουρου το τριήμερο 5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2010 στο γραφικό Βασιλάκιο.
 Με μεγάλη αγάπη για το χωριό τους ο πρόεδρος του Συλλόγου μας μίλησε για τη διοργάνωση που θα περιλαμβάνει άναμα καζανιού στον υπαίθριο χώρο στους Κουμάνους και περίπτερα με τοπικά προϊόντα, κυρίως τσίπουρο αλλά και ελιές, ελαιόλαδο, σύκα, κρασί, ρίγανη και μέλι. Οπως δηλώνουν οι διοργανωτές "ευελπιστούμε η γιορτή αυτή να γίνει θεσμός και να είναι το ραντεβού μας με όλη την Λακωνία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου κάθε έτους για να αναδεικνύεται ο τόπος μας και τα προϊόντα του."

Το Βασιλάκιο


Το χωριό βρίσκεται μεταξύ της Σπάρτης και του Γυθείου, περίπου 20 χιλιόμετρα από την κάθε πόλη. Η πρόσβαση είναι άμεση από την εθνική οδό. Για να φτάσετε θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά από τη Σπάρτη και 2:30 ώρες από την Αθήνα. Στο χωριό θα απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο και τη φύση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δάσος του Βασιλακίου εκτείνεται σε 80,000 στρέμματα και είναι πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα. Στο χωριό ζουν περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι και ο Πολιστιστικός Σύλλογος "Η Αγία Παρασκευή" προετοιμάζει τη δημιουργία νέων υποδομών στο χωριό όπως π.χ. ξενώνες. για να μπορούν όσοι αγαπάνε τη φύση να επισκέπτονται συχνά αυτό το μοναδικό μέρος.

Πληροφορίες, τηλ. 2735071154