Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μας κάνει οι Raining Pleasure στα Αισχύλεια.

Τα 35 τους χρόνια συμπληρώνουν φέτος τα Αισχύλεια στην Ελευσίνα, που ανοίγουν τις πύλες τους στις 24 Αυγούστου και για 35 μέρες θα γεμίσουν με μελωδίες και χρώματα τις υπόλοιπες καλοκαιρινές βραδιές μας. Οι Raining Pleasure κατευθύνονται προς το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχτούν τους φίλους των Αισχυλείων.


Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα στην Ελλάδα των τελευταίων 20 ετών, που εισέβαλαν για τα καλά στην καθημερινότητά μας και στην ελληνική μουσική πραγματικότητα, με τον πρώτο τους χρυσό δίσκο «Flood», το 2002.

Δύο τραγούδια τους, το «Fake» και το «Capricorn» χρησιμοποιήθηκαν από την Cοsmοte και τον ΟΤE αντίστοιχα, σε τηλεοπτικά διαφημιστικά τους σποτ ενώ, λίγο αργότερα το «Love me, Love me» έγινε η μουσική της Αmita.

Η αξία τους αναγνωρίστηκε άμεσα από το κοινό αλλά και από τον υιό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος δέχτηκε να διασκευάσουν τον δίσκο του πατέρα του με τίτλο «Reflections», που έγινε αμέσως χρυσός.

Πρόσφατα η Coca Cola τους επέλεξε ως πρεσβευτές της Ελλάδας στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό Coca Cola Soundwave. Με τον τίτλο αυτό, οι Raining Pleasure πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού όπως το Huriccane στη Γερμανία, το Rock’n’Coke στην Τουρκία, το Primavera στην Ισπανία και το Β’estival στη Ρουμανία, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πολυάριθμες συμμετοχές τους στα φεστιβάλ της Ελλάδας, κοντά σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς ποπ και ροκ μουσικής, όπως των Cure, Dandy Warhols, Pixies, Mogwai, Black Rebel Motorcycle Club.

Πληροφορίες: Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 2105565600.