Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δεν μας κάνει που έφυγε από τη Mercedes ο Heidfeld

H Mercedes επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε αναφέρει εχθές, ότι δηλαδή ο δοκιμαστής της, Nick Heidfeld αποδεσμεύτηκε από το συμβόλαιό του, για να γίνει ο επίσημος οδηγός δοκιμών της Pirelli.


O 33χρονος Γερμανός Nick Heidfeld, αφότου δεν είχε καταφέρει να βρει ένα αγωνιστικό cockpit για φέτος, συμβιβάστηκε με το ρόλο του δοκιμαστή της Mercedes, ωστόσο δεν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο της ομάδας, λόγω της απαγόρευσης δοκιμών εξέλιξης κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Εντούτοις, σήμερα, που η Pirelli ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμές της στο Mugello, με τα πρωτότυπα των ελαστικών που θα χρησιμοποιούνται το 2011 στη Formula 1, η Mercedes ανακοίνωσε ότι αποδέσμευσε τον Heidfeld, για να του επιτρέψει να συμβάλει στην εργασία εξέλιξης της ιταλικής εταιρίας κατασκευής ελαστικών, ενόψει της άμεσης επιστροφής της στο θεσμό, έπειτα από 20 χρόνια απουσίας.
Ο Heidfeld ευχαρίστησε τους ιθύνοντες της Mercedes, Ross Brawn, Norbert Haug και Nick Fry, που του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει ο επίσημος οδηγός δοκιμών της Pirelli, αναφέροντας ότι του είχαν υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην περίπτωση που θα προέκυπτε μια καλή ευκαιρία για την καριέρα του, όπως και συνέβη.
Ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας δήλωσε ότι η Mercedes δε βιάζεται να βρει καινούργιο οδηγό δοκιμών για να αντικαταστήσει τον Heidfeld.
Ο Heidfeld θα είναι του χρόνου ο μοναδικός οδηγός με τόση εμπειρία με τα ελαστικά της Pirelli, τα οποία θα έχει εξελίξει ο ίδιος, γεγονός που ίσως του επιτρέψει να βρει πιο εύκολα το δρόμο της επιστροφής στο grid του 2011.
Από την άλλη, οι ικανότητές του ως δοκιμαστή είναι κρίσιμης σημασίας για την Pirelli, όπως ανέφερε και ο αγωνιστικός διευθυντής της, Paul Hembery, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι ο Heidfeld έχει πλούσια πρόσφατη εμπειρία από τη Formula 1 (αν και δεν έχει οδηγήσει τη φετινή γενιά μονοθεσίων, με τα μικρότερου πλάτους εμπρός ελαστικά), την ταχύτητα να πιέσει στο όριο και τη σταθερότητα για να παρέχει αξιόπιστες προσομοιώσεις, καθώς επίσης και αναλυτικές ικανότητες, έτσι ώστε οι μηχανολόγοι να βασιστούν σε ακριβείς πληροφορίες.
Ο ίδιος ο Heidfeld δήλωσε ότι αποτελεί για τον ίδιο και μια ευκαιρία να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula 1 για πρώτη φορά φέτος. Όπως έχουμε αναφέρει, η Pirelli διεξάγει τις δοκιμές της με το περυσινό μονοθέσιο της Toyota, για του οποίου τη λειτουργία είναι υπεύθυνο το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας.
Όπως δήλωσε ο Hembery, η επιλογή του συγκεκριμένου μονοθεσίου για τη διεξαγωγή των δοκιμών της Pirelli είναι ιδανική, καθώς καμία αγωνιζόμενη ομάδα δεν πρόκειται να αποκομίσει πλεονέκτημα με αυτό. Επιπλέον, η περυσινή Toyota αποτελεί ένα σύγχρονο μονοθέσιο, με αποδεδειγμένη ταχύτητα και αξιοπιστία, αλλά χωρίς δεσμούς με οποιαδήποτε αγωνιζόμενη ομάδα.

Πήγη http://www.rally.gr/