Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δεν μας Κάνει η ΒΙΑ !


Η Λογική Πεθαίνει Στη Νέα Σμύρνη
Οπαδοί του Πανιωνίου κατέστρεψαν το γήπεδο για να το σώσουν από σίγουρη καταστροφή.Σε κάποιο Αστερίξ, δεν θυμάμαι σε ποιο, ο γνωστός πειρατής που αλωνίζει τις θάλασσες βλέπει στο κιάλι του ένα πλοίο γεμάτο με τους γνωστούς Γαλάτες να έρχεται καταπάνω του και αντιδρά ως εξής: Βγάζει το τσεκούρι και καταστρέφει το πλοίο του, το βουλιάζει μοναχός του, για να μην προλάβουν να του το βουλιάξουν οι Γαλάτες, και για να γλιτώσει και το ξύλο.
Το διαβάζεις εσύ και γελάς, «τι σκέφτηκε ο μπαγάσας ο Ρενέ ο Γκοσινί», λες, «τι φαντασία που την έχει».
Υπάρχει το λοιπόν ένα μέρος πέρα από τη φαντασία, ένα μέρος μαγικό, ένα μέρος που ούτε ο νους του Ρενέ τού Γκοσινί δεν θα μπορούσε να σκαρώσει.

Υπάρχει η Νέα Σμύρνη.

Αυτό που συνέβη πριν από λίγη ώρα με μάγεψε, με συνεπήρε, με ξετρέλανε, το άκουσα και ήθελα να βγω στα Ίντερνετς να το βροντογράψω, δεν υπάρχει αλλού σαν την Ελλάδα, με bold, italics, comic sans.
Αλλά πρώτα θα σου πω για την ανακοίνωση.
Οι οπαδοί του Πανιωνίου εξέδωσαν μιαν ανακοίνωση η οποία εξέφραζε την αντίθεσή τους στην πρόθεση του προέδρου της ομάδας να παραχωρήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην ΑΕΚ για τον ευρωπαϊκό της αγώνα με την Νταντί Γιουνάιτεντ, δεδομένης της ακαταλληλότητας του ΟΑΚΑ. Γράφουν:
«Από σήμερα στις 18.00 τα γραφεία του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ τελούν υπό κατάληψη. Ο λόγος που αναγκαστήκαμε να προβούμε στην κίνηση αυτή είναι η απόφαση του προέδρου του ερασιτέχνη του Πανιωνίου κ. Γεράσιμου Βεντούρη και μόνο αυτού, που χωρίς τη σύγκληση διοικητικού συμβουλίου προχώρησε στην παραχώρηση του γηπέδου του Πανιωνίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ για τον ποδοσφαιρικό αγώνα του EUROPA LEAGUE με την DUNDEE UNITED. Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι την τελευταία φορά που παραχωρήθηκε το γήπεδο μας σε άλλη ομάδα, οι ζημιές ήταν ανυπολόγιστες σε αυτό και στους γύρω του γηπέδου χώρους. Επίσης, θα υπενθυμίσουμε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν αποζημιώθηκαν ποτέ. Είναι απόφαση μας να συνεχίσουμε μέχρι να ανακληθεί η απόφαση αυτή. Κύριε Βεντούρη ο Πανιώνιος και η Νέα Σμύρνη δεν είναι μαγαζί σας να αποφασίζετε και να διατάζετε.Υ.Γ. Η κατάληψη δεν αφορά 30 άτομα, αφορά όλον τον Πανιώνιο κόσμο και τους δημότες Νέας Σμύρνης».
Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Καθώς η νύχτα έπεφτε, η απόφαση δεν ανακαλείτο, και το φεγγάρι ανέβαινε στον ουρανό (κι αυτό πιθανότατα είχε τη σημασία του), οι 30 ένθερμοι, και κατά δήλωσή τους αντιπρόσωποι του λαού του δήμου, οπαδοί αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να δράσουν κάπως πιο ενεργητικά. Για να εξασφαλίσουν λοιπόν ότι πόδια Αεκτζήδων και Νταντήδων δεν θα τολμήσουν να πληγώσουν το αγαπημένο τους γήπεδο, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με «κηπευτικά εργαλεία και αιχμηρά αντικείμενα» και έσκαψαν το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου. Και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στους πάγκους και στα δημοσιογραφικά θεωρεία, και έσπασαν και κάμποσα καθίσματα, καταστρέφοντας ουσιαστικά το γήπεδο.
Λεπτομέρεια: Ο Πανιώνιος παίζει το Σάββατο στην πρεμιέρα της Super League με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εντός έδρας.

(Κανονικά ολόκληρο το κείμενο ετούτο θα έπρεπε να είναι σε italics).
Τα 'χουμε ξαναπεί για τους φασαριόζους των γηπέδων, δεν είναι καλά οι άνθρωποι, χρίζουν βοήθειας, αλλά πες μου εσύ τώρα τι να κάνει και η ψυχιατρική σε τέτοιες περιπτώσεις. Τι να του κάνεις του άλλου που για να σώσει το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας από ζημιές πάει και το διαλύει. Αιώνες ψυχοθεραπείας να του προσφέρεις, αποθήκες ολόκληρες με φάρμακα, δεν θα του κάνουν τίποτα. Μόνο με μεθόδους μεσαιωνικές, ιδρυματισμό, λευκά δωμάτια, ηλεκτροσόκ, ίσως και λοβοτομή μπορεί κάτι να γίνει σε τέτοιες βαριές περιπτώσεις.

Ή μπορεί και όχι.

Όπως θα 'γραφε και ο Ρενέ ο Γκοσινί: Είναι τρελοί αυτοί οι Πανι
yupi.gr