Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό, το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, διοργανώνει σήμερα ομιλία με θέμα «Διαταραχές Ροής της Ομιλίας».


Η ομιλία απευθύνεται τόσο σε ενηλίκους όσο και σε εφήβους που τραυλίζουν, σε γονείς παιδιών με την συγκεκριμένη διαταραχή, καθώς και σε εκπαιδευτικούς. Ομιλητής θα είναι ο θεραπευτής λόγου και ομιλίας, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού, Γιώργος Φούρλας. Στόχος της ομιλίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και η ενημέρωση των γονέων και των προσώπων που τραυλίζουν στις σύγχρονες απόψεις για τον τραυλισμό και τη θεραπεία του.


Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό υποστηρίζεται από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, το οποίο διοργανώνει κάθε Οκτώβριο ένα διαδικτυακό συνέδριο για τον τραυλισμό στον ιστότοπο http://www.mnsu.edu/comdis/kuster/stutter.html.

Παράλληλα, διεθνή σωματεία, όπως τα International Fluency Association, International Stuttering Association, European League of Stuttering Associations, διοργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο.

Η ομιλία θα διοργανωθεί στο Αμφιθέατρο Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα - Λιναρδάτου, στην οδό

Ελ. Βενιζέλου 112-114 στο Περιστέρι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.