Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ρωσία: Χρωματιστός... πόλεμος κατά της τρομοκρατίας


Ένα σύστημα συναγερμού με χρωματικό κώδικα σκοπεύει να υιοθετήσει η Ρωσία, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αυξημένων τρομοκρατικών απειλών, όπως ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός σύμβουλος του ρωσικού αντιτρομοκρατικού συμβουλίου.


Το προτεινόμενο σύστημα θα έχει τρία επίπεδα προειδοποίησης: μπλε για αυξημένο κίνδυνο, κίτρινο για υψηλό και κόκκινο για άμεση απειλή, δήλωσε ο βασικός σύμβουλος του αντιτρομοκρατικού συμβουλίου της Ρωσίας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Rossiskaya Gazeta».
Το σύστημα προειδοποίησης, που εφαρμόζεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001, και σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, έχει χαρακτηριστεί ως ασαφές από τους επικριτές του, οι οποίοι έχουν επισημάνει και τη δυνατότητα χρησιμοποίησής του ως εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης.
Το χρωματικό σύστημα προειδοποίησης που θα εφαρμόσει η Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεάσει τις ελευθερίες των πολιτών, δήλωσε ο βασικός σύμβουλος, εξηγώντας ότι θα γίνονται συστάσεις στους πολίτες να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη ή την επαφή με αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κρύπτες εκρηκτικών.