Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δεν μας κάνουν οι διαδοχικές συνεργασίες του Γιωργάκι με υπουργούς για την οικονομία.. Νόντα τα πιάσαμε τα λεφτά


Διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των (λεγόμενων) παραγωγικών υπουργείων έχει το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθεί η εφαρμογή του Μνημονίου, ο προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο διάστημα, οι πολιτικές για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την στήριξη της ανάπτυξης, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το θέμα της παράτασης αποπληρωμής του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης οπως επίσης που είναι τα χρήματα όπου υπήρχαν....ΟΕΟ!!

Ειδικότερα, αρχικά ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, από τον οποίο θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των επαφών του υπουργού στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση θα εξετασθούν θέματα σχετικά με την εκτέλεση του Μνημονίου, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2011, αλλά και ο προγραμματισμός των επομένων μηνών. Βάρος θα δοθεί στις πατάτες των Wendy's όπου ο Γιωργάκης δεν μπορεί να βρεί πλέον στην Ελλάδα οπως επίσης τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που ο ίδιος δεν ξέρει τι του γίνεται απο το Jet lag.


Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει απεμπλοκή της κυβέρνησης από τη συζήτηση για την επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του ελληνικού χρέους προκειµένου να µην αποτελέσει το ζήτηµα αυτό αντικείµενο κοµµατικής αντιπαράθεσης.

Ο προβληµατισµός της κυβέρνησης είναι ότι τυχόν εµπλοκή της σε µια τέτοια συζήτηση θα µπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι η παρουσία της τρόικας στη χώρα θα παραταθεί εις το διηνεκές, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας.

Στη συνέχεια της ημέρας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, με την οποία θα εξετάσουν & ΚΑΛΑ τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά και συγκεκριμένα στο καθεστώς της διαιτησίας, αλλά και τις δράσεις που σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο μέσω του ΟΑΕΔ για την επιδότηση εργασίας ανέργων για την στήριξη της απασχόλησης σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση....& ΚΑΛΑ

Το προεδρικό Διάταγμα για το νέο καθεστώς της Διαιτησίας που τίθεται σήμερα Τετάρτη σε διαπραγμάτευση προβλέπει την χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων έως τα όρια των αυξήσεων που θα προβλέπει η εκάστοτε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων. ΠΑΠΑΡΙΑ

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. (τώρα είματε κομπλεεεέ) Στο επίκεντρο της συνεργασίας αναμένεται να βρεθούν ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, το σύμφωνο ρευστότητας που προωθεί το υπουργείο με τις διοικήσεις των τραπεζών, αλλά και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κ. Χρυσοχοίδης για την «τιθάσευση» των τιμών των προϊόντων και την συγκράτηση των ανατιμήσεων. ..Σιγα ρε Μιχαλάκι. Κατουρα τα μπούτακια σου..