Μου κάνει εντύπωση, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν...

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ Ο ΣΚΟΡΔΑΤΟΣ !!!!



Γαύρος με σκόρδο και κόκκινο πιπέρι
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
½ κιλό ξίδι1 χούφτα χοντρό αλάτι1 κιλό γαύρο3-4 σκελίδες σκόρδο1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι1 κρεμμύδι ξερό1 ντομάταΛίγο μαϊντανό ψιλοκομμένοΕλαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ1. Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε στο ξίδι και το αλάτι για 24 ώρες.
2. Βγάζουμε και τον μαρινάρουμε ξανά με το σκορδάκι καθαρισμένο και το κόκκινο πιπέρι.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο και τον μαϊντανό σ’ένα σαχανάκι.
4. Ρίχνουμε και τον γαύρο, ανακατεύουμε καλά.
5. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την ρίχνουμε και αυτή στο σαχανάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
TIPΜπορούμε να ρίξουμε τον γαύρο με την μαρινάδα του σε ένα μεγάλο, καλά αεροστεγές μπολ και να το φυλάσσουμε στο ψυγείο, έτσι ώστε να τον καταναλώνουμε όποτε θέλουμε.
ΓΑΥΡΑΚΙΑ !!!!!