Δίχρωμες Ταλιατέλες Με Κρέμα, Μπρόκολο Και Παρμεζάνα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο (500 γραμμ.) δίχρωμες ταλιατέλες
200 γραμμ. μπρόκολο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τις στραγγίζετε.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβετε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Τα ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το μπρόκολο, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τις ταλιατέλες, την παρμεζάνα και τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
200 γραμμ. μπρόκολο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τις στραγγίζετε.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβετε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Τα ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το μπρόκολο, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τις ταλιατέλες, την παρμεζάνα και τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
πηγή : yupi.gr
ΤΙΡ
Για να διατηρήσει το μπρόκολο το λαμπερό πράσινο χρώμα του, όταν βράσει, το ρίχνετε σε κρύο -σχεδόν παγωμένο- νερό για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζετε και το μαγειρεύετε σύμφωνα με τη συνταγή
ΤΙΡ
Για να διατηρήσει το μπρόκολο το λαμπερό πράσινο χρώμα του, όταν βράσει, το ρίχνετε σε κρύο -σχεδόν παγωμένο- νερό για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζετε και το μαγειρεύετε σύμφωνα με τη συνταγή